oktober 2, 2023
Djur

Övervakning med hjälp av en åtelkamera

Friluftsliv

Åtelkamera kan multiplicera din njutning av djurliv genom att visa dig vad djur gör när du inte är i närheten. De används främst av jägare och naturforskare tycker att de också är värdefulla. Idén bakom spårkameror är enkel. Installera en i ett område där du räknar med djuraktivitet. När ett passerande djur snubblar rörelsedetektorn, tar kameran en bild. Åtelkamera utlöses av en kombination av värme och rörelse så det måste finnas båda för att kameran ska kunna ta ett foto.

Behöver du en mobil åtelkamera?

Mobila åtelkameror kan ge dig aviseringar i realtid och skicka fotot till din telefon med en app. De flesta mobil åtelkameror skickar bilderna till din smartphone via en app som du laddar ner. Du kan låta appen skicka meddelanden till dig, så när något utlöser kameran kommer det att meddela din telefon. Du kan sedan öppna appen för att se vad som har utlöst kameran. Vissa kameror erbjuder till och med direktuppspelning till din telefon. I appen kommer du också att kunna göra inställningar och titta på batteriets livslängd och data som används.

Åtelkamera

Gör åtelkameror buller?

Spelkameror är utformade för att ta bilder utan klick, vilket eliminerar oönskad upptäckt. Om det hörs ett ljud när slutaren stängs är det minimalt. De är utformade för att vara diskreta och erbjuder en värdefull del av smyg för jakt.

Hur långt kan åtelkameror se?

En typisk långdistans åtelkamera har ett detektionsomfång på cirka 3 meter. Extrema modeller erbjuder täckning upp till 30 meter. Djur som är extremt nära linsen eller mycket långt i kamerans räckvidd kan verka suddiga, men djur inom detekteringsområdet kan tydligt urskiljas.

Hur kan du hålla din åtelkamera säker?

Förutom den smarta placeringen av din viltkamera är det bästa sättet att skydda den genom att skydda den med en säkerhetsbox. En säkerhetslåda gör att din kamera kan fästas på en stolpe eller ett träd, vilket minskar risken för att bli nedslagen av ett djur eller stulen av en inkräktare.

Åtelkamera
Övervakning

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant