februari 22, 2024
Ekonomi

Bästa betalningssätten för näthandel

Betalninngssmedel

Med de teknologiska framstegen som internet har resulterat i, har en stor det av den kommersiella sfären i samhället flyttat över till nätet. Idag kan du handla mer eller mindre vad som helst online, vilket är såväl smidigt som säkert. Vi svenskar har många bra alternativ på hur vi vill betala för våra inköp över internet. I den här artikeln skall vi således lista de bästa betalningsmetoderna för näthandel i och utanför Sverige.

Snabba, smidiga och säkra betalningsalternativ vid näthandel

Handeln över nätet ökar för var dag som går. Idag genomför majoriteten av svenskar inköp via fiberkablarna. Det här kan röra sig om allt från kläder, prylar och även mat till prenumerationsbetalningar på streamingplattformen. Överföringar av pengar online är helt enkelt ett mycket vanligt förekommande i det svenska samhället.

Vilken metod är dock bäst att bruka sig av när du handlar på nätet? Den här frågan kommer vi besvara i den här artikeln, där vi har sammanställt en lista på några av de mest populära betalningstjänsterna i Sverige idag. Beroende på dina preferenser när det kommer till dina inköp, finns det säkerligen en metod som passar dig väl här nedan.

5 betalsätt för näthandel

  • Trustly
  • Zimpler
  • Nätplånböcker
  • Bankkort
  • Värdekoder

Trustly

Den första betalningsmetoden för näthandel som vi skall ta en titt på är Trustly. De flesta svenskar bör redan känna till den här tjänsten. Trustly har på ett oerhört effektivt sätt injekterat sig in i den svenska kommersiella sfären. Idag hanterar företaget mängder med betalningar och överföringar dagligen. Trustly är ansett att vara en mycket säker och framför allt snabb metod för att genomföra betalningar över nätet på.

Det är även mycket enkelt att använda sig av tjänsten. Det här har gjort så att Trustly är ett av de föredragna sätten för svenskar att använda vid insättningar samt uttag på olika spelsidor på nätet. Trustly har bland annat lagt grunden för vad som idag kallas för Pay n Play casino, där det inte krävs någon registrering av ett konto för att man skall få tillgång till spelandet.

När du skall använda dig av Trustly för en betalning, väljer du enbart tjänsten bland de betalningsalternativ som erbjuds. Därefter kommer du behöva ha tillgång till en e-legitimation likt BankID för att verifiera dig samt bekräfta överföringen. Sedan kommer Trustly att hantera dina pengar till och från din internetbank och den sida du handlar på. Det här sker vanligtvis mycket snabbt.

Zimpler

Zimpler är en annan svensk betalningsmetod som blivit mycket populär den senaste tiden. Den här tjänsten är lanserad och drivs av det enorma fintech-företaget (Financial Technology) Klarna. Zimpler erbjuder dig möjligheten att ”handla nu och betala sen”, tack vare ett effektivt system av faktureringar. Således kommer du att kunna näthandla med tjänsten utan att behöva besitta allt kapital vid inköpet.

Zimpler är mycket enkelt att använda sig av. Likt med ovannämnda Trustly använder du dig primärt av BankID-appen för att verifiera din identitet samt bekräfta alla överföringar. Olikt Trustly är Zimpler dock en fakturabetalning. Det är således inte möjligt att säg föra över pengar till din bank via den här metoden. Zimpler är ett transaktionsalternativ för betalningar, inte uttag. Det är dock en mycket säker metod, vilket inte minst tjänstens framgång på marknaden vittnar om.

Många kunder idag föredrar att handla på nätet via fakturor. Det här eliminerar mycket av den process som annars brukar involvera personliga uppgifter. Med Zimpler behöver du enbart begära en fakturering, för att sedan betala vid månadens slut. Skulle du behöva köpa något, trots att du vid inhandlingen saknar pengarna, är Zimpler det perfekta valet för dig.

Nätplånböcker

Nätplånböcker

En nätplånbok är precis vad det låter som. Det här är en tjänst på internet som fungerar likt en digital plånbok. Du kan bland annat både betala samt göra uttag och acceptera inbetalningar till den här tjänsten. Vad som gör nätplånböcker till en alldeles särskild finansiell teknologi, är att du även kan lagra pengar här. Du behöver således inte bara förlita dig på din bank när du behöver betala pengar över nätet.

Om du har ett registrerat konto hos en nätplånbok likt PayPal, AstroPay eller EcoPayz, kommer du att kunna förvara så mycket pengar du vill hos respektive företags servrar. Det här erbjuder dig en möjlighet till att ha en större kontroll över dina inköp online. Skulle du sedan vilja föra över dessa pengar till din bank, går även det bra. Nätplånböcker öppnar upp för fler betalningsalternativ vid handel på nätet och lägger även till en extra dos av säkerhet under shoppingen.

Då pengar lagrade på en nätplånbok är separerade från din bank, kommer inga bankuppgifter att behöva anges när du handlar med dem. Du har på så vis skapat ytterligare en barriär för kriminella element online att behöva klättra över. Det här har gjort nätplånböcker till en mycket föredragen betalningsmetod, särskilt vid handel på utländska nätbutiker. Det går även att använda sig av nätplånböcker när du handlar med pengar på din bank. I dessa scenarion fungerar de likt en transaktionstjänst, där själva överföringen går genom nätplånboken till och från din bank.

Bankkort

Det går mycket bra att bruka sig av bankkort när man shoppar i det fysiska livet som online. De kort som utfärdas idag av våra svenska banker kan i de allra flesta fall användas även på nätet. Det här är dock vanligtvis en funktion som du behöver låsa upp genom din internetbank. Beroende på vilket bankkort du vill använda dig av, kan det tillkomma olika villkor. Vissa bankkort är specifikt framtagna för just handel på internet, medan andra har det som en tillvalsfunktion.

Att använda sig av ditt bankkort när du handlar online för med sig ett antal goda fördelar. Först och främst är det alltid vist att begränsa ens brukande av olika betalningstjänster. Innan man vet ordet av, så kan man ha upp till ett dussin olika konton registrerade på diverse företag i cirkulation. Det är således mer enklare samt ekonomiskt sunt om man håller sig till så få betalningssätt som möjligt. Om du kan använda samma metod, dvs. bankkortet, både till fysisk som näthandel, är det till din fördel.

Sedan ger handel med ditt bankkort även en god insikt i hur du förbrukar dina pengar. Då kortet är kopplat direkt till din bank, kan du snabbt och enkelt kolla upp alla utgifter. Detta tillåter dig till att ha en konstant uppsyn över vad du handlar online samt hur mycket du spenderar.

Du kan även begränsa dina internetbetalningar via din internetbank, så att du får ytterligare kontroll över din ekonomi. Likt med så många andra betalningsmetoder online i Sverige idag, kommer du att behöva ha ett BankID tillgängligt även för ditt bankkort. Detta erbjuder en större säkerhet över dina inköp, vilket bör uppskattas.

Värdekoder

Den sista metoden vi tar upp är värdekoder. Dessa fungerar lite likt presentkort i att det här är en tjänst som i förväg är laddad med en specifik summa pengar. Dessa pengar kan sedan användas vid handel över internet. Det enda du då behöver göra är att fylla i siffer- och bokstavskombinationen som utgör din kod i det angivna fältet på betalningssidan. Beroende på hur mycket du betalar, kommer den summan att dras av från totalvärdet på din värdekod. En fördel med den här metoden är att du inte behöver ha tillgång till en e-legitimation. Även kravet på personliga uppgifter vid inköp uteblir.v

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant