februari 22, 2024
Kändisvärlden

Var Freddie Mercury gift?

Mercury var aldrig juridiskt gift, men han hade ett långvarigt förhållande med Austin. De träffades genom bandkamraten Brian May 1969, när han var 24 år och hon 19. Austin hade vuxit upp relativt fattigt i södra London, enligt Biography, com; hennes far var tapetklippare och hennes mor arbetade som hushållerska. freddie mercury (född Farrokh Bulsara; 5 september 1946 – 24 november 199) var en brittisk sångare, låtskrivare, skivproducent och sångare i rockbandet Queen. Han betraktas som en av de största sångarna i rockmusikens historia och var känd för sin flamboyanta scenpersonlighet och sitt röstomfång på fyra oktaver.

Mercury trotsade konventionerna för en rockfrontman och hans mycket teatraliska stil påverkade den konstnärliga inriktningen för Queen. Citat relaterade till Freddie Mercury på Wikiquote. Mary Austin må ha varit helt annorlunda än den flamboyanta frontmannen i Queen, men hon var en av de viktigaste personerna i hans liv. Mary fortsatte att gifta sig och fick två barn.

Hon fanns där för Freddie när han dog av hiv-viruset, och han lämnade henne en stor del av sin förmögenhet efter sin bortgång. Mary Austin var känd som Freddie Mercurys själsfrände, men hon hade ett liv efter deras separation. När Freddie Mercury avled av aidsrelaterade komplikationer i november 1991 lämnade han Mary Austin större delen av sin egendom, inklusive herrgården Garden Lodge där hon fortfarande bor. Freddie och Mary stod varandra så nära att Freddie vid ett tillfälle bad henne gifta sig med honom, och han testamenterade henne också hälften av sin egendom på 75 miljoner pund, inklusive den georgianska herrgården i Kensington på 25 miljoner pund.

Tips: Hur mycket var Freddie Mercury värd när hand dog?

Freddie Mercury var en man vars relationer stod i förgrunden i hans offentliga personlighet, både med sina bandmedlemmar och med sina närmaste. Som tur var hade Freddie Mercury också tagit ett jobb på en klädbod i närheten och 1969 träffades paret för första gången. Gå in i Freddie Mercurys relation med Mary Austin, kvinnan som inspirerade Queen-låten Love of My Life. Det visar sig att den verkliga anledningen till att Freddie Mercury hade blivit distanserad från Mary Austin var drastiskt annorlunda.

Källor: