juni 4, 2023
Ekonomi

Hitta ditt optimala omstartslån med låneförmedlare

Privatekonomi

Låneträsket är stort och snårigt. Det kan vara svårt att veta till vem man ska vända sig och var chansen att bli lurad är minst. Vad är viktigt att tänka på och hur mycket koll behöver du ha på räntor och avgifter. Låt oss försöka reda ut detta för att hitta det bästa omstartslånet.

Låneförmedlarna blir fler och fler, med olika kriterier för att söka lån hos dom och kreditprövningar hos UC eller annan aktör.

Hur fungerar ett omstartslån

Har du många små lån, kan det finnas skäl att ansöka om ett omstartslån. På så vis kan du sänka dina avgifter och få en lägre månadsavgift.

Genom att du tar ett större lån för att lösa ut de mindre lånen, kan månadsavgiften ofta sänkas tack vare att räntan ofta blir något bättre men också för att det lånet kan betalas tillbaka över längre tid. Till skillnad från mindre lån så kallade snabblån.

Du kan även få ett omstartslån om Kronofogden är inblandad, eller i samband med en skuldsanering. Då är det ett hjälpmedel i att få dig på fötterna rent ekonomiskt igen.

Kreditvärdighet

Det är ett ord många av oss ryser när vi hör. Vad är det egentligen och varför är det så viktigt för en låneförmedlare att veta?

Kort sagt är din kreditvärdighet en slags fingervisare på hur sannolikt det är att du kommer klara av att betala tillbaka ett lån. Denna påverkas givetvis av hur många lån och krediter du har sedan innan, din årsinkomst och andra tillgångar.

Fördelen med ett omstartslån är att du faktiskt kan höja din kreditvärdighet genom att gå från flera lån till ett enda, eftersom sannolikheten att du kan betala tillbaka ett lån kommer öka. Ytterligare en fördel är att den här specifika typen av lån har hos många långivare lite andra villkor. Det betyder att det på sätt och vis kan vara enklare att få baka ihop dina lån till ett.

Vilken låneförmedlare är bäst

Låt oss först klara ut skillnaden på en låneförmedlare och en långivare. En långivare är den person, företag eller bank som lånar ut den summa pengar du ber om. En låneförmedlare är en utomstående part vilken samlar ihop flera olika långivare under samma tak. Låneförmedlaren är sedan den som samlar ihop dina uppgifter och hämtar en kreditupplysning. Därefter jämför denna ditt resultat med kriterierna olika långivare har. Efter det, återkopplar låneförmedlaren till dig med de olika val som är bäst lämpade för dig. Du får en kreditupplysning och du kan se vilka möjligheter du har på en gång.

Det finns många olika låneförmedlare och många av dom har nischat in sig på olika håll. Somliga fokuserar på stora lån, andra på mindre lån. Vissa lägger fokus på var kreditupplysningen görs, eller om det ens kommer krävas en sådan. Den låneförmedlare som är bäst för dig är helt enkelt den som matchar dina behov. Titta över storleken på lånet du behöver ta, din egen kreditvärdighet och hur många kreditupplysningar du har under de senaste sex månaderna.

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant