oktober 2, 2023
Blogg Musik Resor

Hur du får bästa festivalupplevelsen

Festival

Nu är det sommar och solen skiner. Många människor förknippar sommaren med att besöka olika festivaler och en del personer utför turnéer runt om i Sverige. De besöker olika festivaler och har som tradition att återvända till samma festivaler varje sommar.

Det beror på att de, förutom att lyssna på musik, har lärt känna andra festivalbesökare genom åren. Det skapar ofta en stark gemenskap. Kanske är det så att du åker till en festival där du har varit under tio år. Då blir det en familjär känsla när du träffar på personer du lärt känna under åren och många ser fram emot detta varje år.

Maximera upplevelsen på festival

Det finns några saker du bör tänka på när du ska planera in ett festivalbesök. Redan tidigt på året brukar olika festivaler annonsera om vilka artister som kommer till just dem i sommar. De börjar också sälja biljetter tidigt på året och de brukar släppas till rabatterade priser.

I vissa enstaka fall kan det vara så pass billigt att de blir sålda för halva priset eller i alla fall ha en rejäl sänkning i pris.

Bo vid festivalområdet

Bo vid festivalområdet

När du ska åka iväg långt bort för att gå på festival är det värt att kolla upp boende nära festivalområdet. En del av de stora festivalerna i Sverige så som Sweden Rock och andra festivaler har camping för sina festivalbesökare. Vissa festivaler säljer biljetter och campingplats i ett paket vilket är mycket smidigt.

Det förekommer också att privatpersoner hyr ut sina boenden i samband med festivaler för att tjäna en peng. Bor du i en bostad uthyrd av privatperson kan du räkna med diverse faciliteter som till exempel en fräsch toalett. Men du får också ofta tillgång till WiFi och andra lyxiga saker som du inte har när du till exempel campar.

När du har tillgång till internet och har en stund över kan du spela på casino utan svensk licens. Har du tur kanske du vinner storkovan och dessa pengar kan du sedan använda på festivalområdet.

Ta hand om dig under festivalen

I samband med att festivalen kör igång och du och dina vänner är på plats är det viktigt att ta hand om sig. Att sova ordentligt och att återhämta sig efter långa festivaldagar bör prioriteras. Det förekommer mycket alkohol under festivaler, så se till att äta ordentligt med mat och att dricka annat än alkohol också för att spara på kroppen.

Ett tips är att ha med sig en tom flaska som du kan fylla på med vatten och ha med dig. På de flesta festivalområden finns det kranar för gratis påfyllning. Gemensamt för de flesta festivaler i Sverige är att de erbjuder olika alternativ till mat. Där finns ofta allt från vegansk kost till till varmkorv med bröd.

Kläder att ha under festivalen

Kläder att ha under festivalen

Att vara på festival innebär i många fall att du bor väldigt primitivt. Antingen i husvagn eller i tält och det är en del av charmen med att vara festivalbesökare. Det betyder dock att du inte har tillgång till alla de bekvämligheter du är van vid. Vidare krävs det också att du planerar din packning och vad du ska ha med dig för kläder.

Bekväma kläder är att föredra och ett annat tips är att ta med dig ordentliga skor att gå i för du kommer att spendera många timmar i dessa. Skulle det regna är det bra att ha med sig extra skor att byta ut samt överdrivet många par strumpor med dig, eftersom du inte vill riskera att få skoskav. På internet finns det packlistor som du kan använda dig av som inspiration inför festivalbesöket.

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant