april 16, 2024
Blogg

Hur många bultar finns det i Ölandsbron? 

Under slutet av 90-talet slog humorgruppen ”Killinggänget” igenom. Med succéer som ”Torsk på Tallinn” och den fiktiva radiokanalen ”Nile city” blev de snabbt ett namn på allas läppar. Henrik Schyffert, Robert Gustafsson och Johan Rheborg spelade några av huvudrollerna och publiken fullkomligt älskade deras skruvade sketcher.

I ett av de bejublade avsnitten av Nile city föddes frågan ”hur många bultar finns det i Ölandsbron?” och sedan dess är detta en fundering som hänger kvar i minnet hos många, trots att det gått så lång tid sedan frågan ursprungligen ställdes. 

Så, hur många bultar finns det egentligen? 

Många gör sökningen ”hur många bultar finns det i Ölandsbron nile city” och får då som svar att det enligt det populära programmet handlar om 7 428 954 stycken. Detta håller Vägverket dock inte riktigt med om. 20 000 bultar verkar vara ett svar som ligger närmre sanningen.

Enligt en skröna finns det inga bultar alls. Istället hävdar anhängare till denna skröna att bron är byggd med skruv och spik. Denna vandringssägen är dock inget att förlita sig på. 

Fortfarande ett samtalsämne på var mans läppar

Oavsett verkligt antal kan man konstatera att Killinggänget skapade en klassiker med frågan som lyder ”hur många bultar finns det i Ölandsbron?”. Än idag ger denna fråga upphov till spännande samtal och blir på så vis en beröringspunkt bland personer som sett Nile city.

Kommer publiken någonsin få det exakta svaret, kan man undra? Troligtvis inte. Men spekulera – det kan vi alla fortsätta göra! 

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant