februari 22, 2024
Blogg

Så håller du dig i form – Under vintern

En av några anledningar till att många inte tränar är på grund av bristen på tid. Det behöver dock inte innebära att det är ett hinder, vilket många accepterar och många gånger skyller på också. Det finns en mängd olika övningar som du kan använda dig av i ditt egna hem dessutom utan att behöva släpa fram massa onödiga redskap. Gör ett inlägg på media om dina träningstillfällen och framsteg så peppar du automatiskt dig själv mera.

Här nedan är fyra stycken mycket givande övningar. Efter ett intensivt pass, lägg upp ett grymt inlägg på nätet om hur duktig du varit, sätt dig sedan ner och återhämta dig med en mycket god proteinshake samtidigt som du spelar lite på utländskacasino.se.

1.Plankan

Lägg dig på magen på golvet. Sätt armbågarna i golvet så att dom hamnar rakt under dina axlar. Placera tårna eller knäna i golvet, tryck samtidigt upp dig själv så att du blir rak som en planka med ryggen i luften. Spänn magen genom att hålla in naveln inåt mot ryggen. Håll kvar samma position 30-60 sek. Upprepa detta 3 gånger. Plankan aktiverar de djupaste bukmusklerna, gör du denna övningen regelbundet och på rätt sätt så kan den förvandla kroppen så snabbt som på en månad. En oerhört effektiv övning som tränar styrka och uthållighet.

2.Knäböj

Ställ dig med fötterna bredare än höfterna, se till att både tårna och knäna pekar lätt utåt, i samma riktning. Du böjer först knäna tills dem är i linje med tårna, samtidigt går du ner med rumpan. Böj knäna 90 grader, vänd sedan och gå upp igen, sträck dessutom aldrig ut knäna helt och hållet. Behåll tyngden på hälarna under hela passet. Upprepa 10-15 gånger. Dessa övningar stärker framsida lår, rumpa, samt baksida lår och ländryggen.

3.Jumping Jacks

Stå med rak rygg och med benen ihop. Låt händerna hänga längst sidorna och skjut fram bröstet. Hoppa ut till sidorna med benen, landa på tårna och klappa samtidigt med händerna över huvudet.

En bra övning som tränar rumpa samt lår, stabiliserar också musklerna i både rygg och slutligen mage, ökar samtidigt konditionen.

4.Froggers

En enkel, tuff övning, tränar hela kroppen. Börja övningen med att gå ner i armhävningsposition. Hoppa sedan framåt med fötterna mot en knäböjsposition. Låt händerna stanna på samma plats på golvet. Hoppa sedan bakåt med fötterna för att hamna i armhävningspositionen igen. Övningen handlar helt enkelt om att skifta mellan plankposition och knäböjsposition. Detta ger dig en grym styrka i underkroppen. En viktig övning för den som också vill ha rörliga och hälsosamma leder. Bränner dessutom i sin tur mycket fett.

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant