februari 22, 2024
Resor

Så hyr du en bra stuga i Lindvallen

Fjällen i Sälen är en populär plats för dig som älskar friluftsliv. Här upplever du det bästa av fjällvärlden och det finns både gott om boende och mycket utrymme. Sälen ligger i Malung-Sälens kommun och hit strömmar folk från när och fjärran för att uppleva de vackra svenska fjällen. Sälen har många ljuvliga backar, totalt 186 stycken, och 126 liftar. Backarna ligger i orterna Tandådalen, Stöten, Lindvallen, Högfjället och Kläppen.

Boende i Sälen & Lindvallen

Oavsett tid på året är Sälen en vacker plats att besöka och det finns ett stort utbud av boende. Stugor är det mest populära boendet för människorna som väljer att spendera semestern i området. I en stuga njuter du enkelt av årets alla sköna och skiftande perioder, för mer information om hur du hyr en stuga i Sälen rekommenderas ett besök hos hyrastugalindvallen.se.

Vintertiden i Sälen är ljuvlig med den krispiga kylan och vackra pudersnön. Efter vintertiden kommer våren och det finns ingenting som är så skönt att uppleva som när vårsolen värmer upp fjället som sakta men säkert förvandlas från vitt till grönt. Kanske finns det fortfarande några vita fläckar på fjället där du kan sitta och njuta av vårsolen. När sedan sommaren kommer till Sälen kan du höra fjällbäckarna porla, hitta bär och se vackra fjällblommor. Under hösten färgas allt i härliga varma färger och fjället skiftar från grönt till mustiga gula och röda toner.

Aktiviteter i Sälen

I Sälen finns det massor av roliga aktiviteter att göra både under vinter- och sommartid. Under månaderna då fjällen täcks av snö är det framför allt slalom, längdåkning, skoter och att åka snowboard som lockar. Under sommartiden är det fjällvandringar, cykla på fjället, spela golf, paddla kanot, SUP, klättring, höghöjdsbanor och ziplines som lockar.

Här finner du boende och skidanläggningar

  • Tandådalen – Har en skidanläggning som är hopkopplad med Hundfjället, vilket gör att du kan åka lift mellan dem. Här finner du främst stugor och lägenheter men det finns även hotell.
  • Stöten – Är Sälens nordligaste fjäll som är uppkallat efter Granfjällstöten, en plats som är mycket omtyckt av barnfamiljer. Här finns både vandrarhem, hotell, stugor och camping.
  • Lindvallen – Är en liten ort med skidområde och mycket skog. Här finns det boende i hotell, hus samt stugor och du kan även hitta billiga erbjudanden. Det finns dessutom bra backar som passar barn här.
  • Högfjället – Är ett ganska litet område, men det finns ett hotell och även stugbyar.
  • Kläppen – Skidanläggning som har backar i alla riktningar runt ett berg. Här finns stugbyar, hotell och B&B.

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant