mars 22, 2023
Hälsa

Tyngdtäcken – Vilket täcke är bäst?

Tyngdtäcke test

Här kommer vi gå igenom och berätta om alla de populära tyngtäcken som finns på marknaden som är bäst i test. Vår förhoppning är att hjälpa dig göra rätt val när det kommer till ditt köp av tyngdtäcke. Följande produkter som vi kommer lista är kvalitetstestade och av väldigt hög standard. Tyngdtäcke test är vad den här guiden handlar om! Vårt mål är att du ska hitta rätt täcke med hjälp av denna guide!

Hitta det bästa tyngdtäcket med vår bäst i test guide

Var noga med att läsa igenom vår lista och gör en jämförelse med vilket täcke som passar dig bäst. Det finns många faktorer att räkna in när man ska välja ett tyngdtäcke. Det som skiljer täckena åt är fyllningsmaterial, tygmaterial, vilken vikt täcket har och hur vida täcket andas eller är mer isolerad.

Det är viktigt att hitta rätt tyngdtäcke för din egna längd och kroppsvikt för att uppnå optimal effekt

Fredrik Ekström

Vad är ett tyngdtäcke?

Tyngdtäcke är en populär produkt som många svenskar köper. Tyngdtäcken används både i medicinskt syfte och för att allmänt sova bättre. Fördelar med tyngdtäcken är att genom det höga trycken som täcket sätter kroppen på ska få ner dina nivåer och ge dig en lugnande tillstånd med hälsosamma effekter. Det är ungefär som att få massage i sömnen, kroppen utsöndrar mer serotonin och melatonin när du använder ett sömntäcke.

Tänk på det här när du köper tyngdtäcke

Det finns några saker du måste tänka på när du väljer ditt tyngdtäcke. Den viktigaste är hur mycket du väger och vilket material du vill att ditt täcke ska vara gjort av. Generellt ska täcket väga ungefär 10% av din egna kroppsvikt för att ge maximal effekt.

Lista på bästa tyngdtäcken

  • Cura of sweden
  • Zenkuru
  • 4living
  • Trendrehab

Topplista tyngdtäcken som är bäst i test

Här har vi våra utvalda täcken som vi anser är de bästa på marknaden. Läs noggrant om dessa innan du gör ditt val. Tänk på det som vi nämnt tidigare så kommer du få många sömn rika nätter framför dig.

Tyngdtäcket Cura of Sweden

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5

Enligt oss så levererar Cura of Sweden de absolut bästa tyngdtäckena som finns på marknaden. Cura pearl är ett av deras flaggskepp som hjälp väldigt många hitta bra sömncykler. Det här täcket går utmärkt att tvätta i 60 grader men vi brukar alltid rekommendera en handtvätt på tyngdtäcken. Cura täcken är också registrerade som medicintekniskt hjälpmedel för svenska läkemedelsverket. Tyngdtäcke barn är ofta på tal när man pratar om Cura och deras täcken, Cura gör nämligen utmärkta täcken just för barn.

Tyngdtäcket Zenkuru

⭐⭐⭐⭐⭐ 4.5/5

Det här täcket är en underdog som imponerar. Det finns många bra recensioner om detta täcke och vi håller faktiskt med om det generella omdömet. Den är helt enkelt väldigt prisvärd. Detta täcke har en fyllning som är gjord av glaspärlor som är sköna att ha mot huden när man sover. Man får en lugnande effekt som har hälsosamma effekter som gynnar ditt välmående. Zenkuru tyngdtäcke finns i massor av olika vikter från 5 kg till 15 kg. Välj den som passar just dig bäst!

Tyngdtäcket 4living

⭐⭐⭐⭐⭐ 4.2/5

4living tyngdtäcke hjälper dig sova bättre med hjälp av sin noggrann utvalda materialval som både andas och gör det väldigt bekvämt att sova. Detta är ett bomullstäcke som omfamnar din kropp och hjälper dig sova. Fyllningen är av glaspärlor och dessa ger en väldigt bra viktfördelning. Kom ihåg att det är rekommenderat av köpa ett tyngdtäcke som väger ungefär 10 – 15% av din egna kropps vikt. Denna finns i storlekar från 5 KG och uppåt.

Tyngdtäcket Trendrehab

⭐⭐⭐⭐⭐ 4.0/5

Det här täcket är speciellt bra för dig som lider av värk i kroppen. Dessa täcken har enligt studier bevisats kunna hjälpa dig att bli av med smärtor och ge dig lugnande effekter som höjer dina melatonin nivåer och framhäva oxytocin som gör oss lyckliga. Det här täcket är särskilt rekommenderat för barn som lider utav ADHD på grund av dess lugnande egenskaper för barnet.

Leave feedback about this

  • Kvalité
  • Underhållande
  • Intressant